Skip to main content.

 

Navigation: Inici

Estrena ANEMOI de Lolo García

El proper dissabte 17 de desembre a les 19:30 h. al Teatre Olímpia d'Oliva estrenarem l'obra encarregada per el QMAV a Lolo García titolada ANEMOI. Aquesta peça està basada en l'element aeri com a motor i suggerent caràcter de la partitura, per això el títol d'Anemoi, que no és més que les divinitats gregues dels vents, a saber, Bóreas, Notos, Euros i Zèfir, els quals romanien tancats a una caverna i només sortien quan Zeus ho requeria.

A més d'Anemoi, al faristol tindrem obres com Una de aventuras de Luís Serrano Alarcón i altres peces més lleugeres per tal de restar-li sobrietat divina al concert.

Les entrades es podran aconseguir a la taquilla moments abans del concert o posant-se en contacte amb qualsevol membre del QMAV.

La recaudació anirà íntegrament destinada a cobrir les despeses per enregistrar el nostre CD commemoratiu del 25 aniversari on estarà també Anemoi.

Publicat el 7 de desembre de 2016 per ferran
0 Comentaris

XX aniversari del Festival Internacional d'Orgue de Pedreguer

El proper divendres 30 de setembre, a les 20:30 h. el QMAV inaugurarà el XX Festival Internacional d'Orgue de Pedreguer, també conegut com Concerts de Tardor.

És la cinquena vegada que toquem en aquest pretigiós festival i la segona que anem de la mà del seu director artístic, Josep Vicent Giner.

El programa titulat Fanfàrries, marxes i simfonies de tots els temps, serà un recull selecte de les peces més emblemàtiques que hem interpretat en l'església de la Santa Creu de Pedreguer commemorant, d'eixa manera, el XX aniversari d'aquest esdeveniment.

El Festival, com ja hem dit, comença el divendres 30 de setembre i conclourà el 28 d'octubre omplint de música tots els divendres amb un concert fora d'abonament l'11 de novembre.

L'Orquestra de la Marina Alta, Odessa String Quartet, el Cor de la Rectoria, l'Escolania de Lluc i Ernesto Chulià amb Juan Mª Pedrero són els altres artistes que completen l'atractiu cartell d'enguany.

Més informació, venda d'entrades i abonaments a la Casa de Cultura de Pedreguer en horari de matí.

Publicat el 15 de setembre de 2016 per QMAV
0 Comentaris

Metalls a la Mar

Metalls a la marEl divendres 26 d'agost a les 20:30  a la Platja d'Oliva, el QMAV realitzarà un concert tan especial com és l'estiu. Hem preparat un programa on les bandes sonores seran les protagonistes. L'escenari estarà situat al carrer de la mar Mediterrània, un dels punts més bulliciosos de la Platja d'Oliva on no falten bars, restaurants, geladeries, etc. El concert està pensat per a gaudir de la bona música i després sopar en algun dels nombrosos locals del voltant, fer-se un gelat o passejar a pocs metres del mediterrani.

Este concert està integrat dins d'un cicle de cinc concerts estivals que se celebraran a la platja d'Oliva anomenat MÚSICA A LA MAR, tots d'entrada lliure i grauïta, tres d'aquestos venen de la mà de l'Associació Artístico-Musical d'Oliva.

El primer serà el diumenge 31 de juliol a les 20 h. a l'església del Carmen on cantaran els integrants de l'Orfeó Josep Climent. El segon serà el divendres 5 d'agost a les 22 h. on la Banda Simfònica acomànyarà a El Tio Fredo a l'emplaçament del carrer Bellreguard. El tercer serà el divendres 7 d'agost a les 20 h. a l'església del Carmen hi haurà un concert de l'Orquestra Clàssica.  El dissabte 13 d'agost a les 22:30 h. al mateix lloc li tocarà el torn a la Coral Santa Cecília.

El cicle acabarà el divendres 26 d'agost amb el concert del Quintet de Metalls "AlVent"

Publicat el 15 de juliol de 2016 per ferran
0 Comentaris

Estrena del nou Quintet de Víctor Vallés

El proper dia 17 de juny comencen les Festes Patronals de Pego, i el primer acte oficial és un concert molt especial del Quintet Al Vent a celebrar al pati de la Casa de Cultura a les 20:30 h.

Però això no és el que fa realment especial aquest concert, varis aspectes es barretjaran eixa vesprada de divendres per a que la paraula "especial" o "extraordinari" prenguen sentit, un és que un concert de festes del QMAV a Pego no es feia des del 2011 i l'altre és l'estrena del Quintet nº 5 de Víctor Vallés, obra encarregada per celebrar el nostre XXV aniversari l'any vinent però que l'hem d'estrenar enguany ja que serà l'obra obligada en la II Edició del Concurs Nacional de Quintets de Metalls OndarAlVent que el celebrarà en gener a Ondara.

El programa del concert del dia 17 de juny començarà amb l'Obertura de l'opereta d'Offenbach Orfeu als Inferns, seguidament tocarem un altra peça encarregada al compositor Ximo Cano per al XV aniversari del quintet: Simfonieta QMAV. Acabarem la primera part amb un regalet, la peça que més hem tocat en concert: La Cumparsita, programada ja en 52 ocasions.

En la segona part un Preludi i Fuga de Bach deixaran el terreny perfectament adobat per a l'estrena del Quintet nº V del jove compositor ondarenc Vallés, s'espera l'assitència d'ell per explicar-nos la tècnica compositiva per elaborar l'obra.

El final del concert s'esmunyirà per terrenys més lleugers, un altre tango seguirà, el killer tango i per a acabar tot un clàssic dels boleros, Bésame mucho.

En definitiva, un concert molt especial on es barrejaran modernitat i antiguitat, (com és el cas de la mateixa obra de Vallés ja que les idees les ha tret de la fuga BWV 847 de Bach) cultisme i lleugerisme; però on la qualitat estarà per damunt de tots els estils i les fronteres, per alguna cosa es diu que la música és el llenguatge universal.

Publicat el 7 de juny de 2016 per ferran
0 Comentaris

Memorial Paco la Parra

Francisco Ginestar, més conegut com Paco la Parra, va ser l'organista titular de l'Església de la Puríssima Xiqueta de Benissa des de 1964 fins la seua mort en 2008.

La Coral Benissenca i la Regidoria de Cultura d'aquest municipi organitzen junt a Josep Vicent Giner un concert en memòria d'aquest personatge tan únic de la vida religiosa i cultural del poble. Enguany serà el diumenge 5 de juny a les 20 hores i l'entrada és gratuïta.

El programa està confeccionat per a que els amants de la música clàssica gaudisquen d'una sel·lecció molt equilibrada en un context realment especial i amb una sonoritat de lo més envolvent.

Concretament el concert s'iniciarà amb una peça de J. Curnow (1943) Fanfare and Flourishes for a Festive Occasion. Una vegada feta l'entrada triomfal seguirem amb tres peces barroques capitanejades per Jesus bleibet meine Freude del gran Bach (1685-1750), el quintet farà un descans mentre Josep Vicent interpretarà la Toccata de T. Dubois (1837-1924). Seguidament serà l'organista qui descansarà i el quintet sol tocarà l'obertura d'Orfeu al Infers de J. Offenbach (1819-1880). El concert conclourà novament amb els sis músics amb la famosa Pomp and Circumstance d'E. Elgar (1857-1934).

Com no pot ser d'una altra manera, el concert es celebrarà a l'Església de la Puríssima Xiqueta de Benissa, al lloc i l'orgue de Paco la Parra.

Publicat el 2 de juny de 2016 per ferran
0 Comentaris

<<Plana anterior (1) | Plana següent (3)>>