Skip to main content.

 

Navigation: Inici > coment > 138

Homenatge a Maria Cambrils

El 8 de març de 2016 rebrà el nom de Maria Cambrils (1878-1939) una plaça de Pego, poble d'on era originària la seua família i on va morir. Aquesta dona va ser una de les més destacades feministes valencianes de principi de segle siguent la seua obra més important és el llibre Feminismo Socialista

A banda dels corresponents parlaments per part de polítics i col·lectius locals, el QMAV intervindrà interpretant peces de l'època de Maria Cambrils que, a més a més, són composicions de dones, d'aquesta manera li donarem un relleu especial a l'acte en el Dia Internacional de la Dona.

Concretament començarem amb Noche de Ronda de la compositora mexicana Mª Teresa Lara (1904-84) i després Festival María Grever de la també mexicana María Joaquina de la Portilla (1884-1951) evidentment aquest era el nom de soltera.

Després dels parlaments tocarem Tabú de la compositora cubana Margarita Lecuona (1910-81) i acabarem amb el famós Bésame Mucho de la mexicana Consuelo Velázquez (1916-1988).

L'acte començarà a les 19 h. a l'actual plaça de la Quintana de Pego i acabarà a les 20 h. a la mateixa plaça: La de Maria Cambrils. Esteu tots convidats i convidades.

 

Publicat el 11 de February de 2016 per QMAV
#1 enviat el 15 de March de 2016 per Antonio

ya era hora de que el quintet al vent tornara a Pego despues de tans anys, es una poca vergonya que no s'apoye a grups axina. Vaig anar a la pla├ža i pense que l'acte va ser molt emotiu. Me vaig quedar en ganes de escoltar mes m├║sica. A vore si l'Ajuntament contrata mes a sovint al quintet. Enhorabona