Skip to main content.

 

Navigation: Inici > coment > 63

Quinze Aniversari QMAV

El proper dia 7 d'octubre, a les 20 hores a l'Auditori de la meditarrània de La Nucia celebrarem els 15 anys d'aquell primer concert al 1992. Podria paréixer que estem en plena pubertat, però un aniversari així en un grup de cambra és bastant poc comú per les nostres terres, i això ens ompli d'orgull.

Anem a celebrar-ho de la millor (o única) forma que sabem (o ho intentem), amb un concert extraordinari. Aquest qualificatiu d'extraordinari s'explica per quatre raons:

-Estrenem la segona obra fruit d'una comanda feta per nosaltres a un talentós compositor valencià: Simfonieta QMAV de Ximo Cano.

-Ampliem la formació amb tres músics més: Dani Picazo (piano), Jordi Vidal (contrabaix) i Pedro Ferrer (bateria).

-Ens integrem en els actes de la festa del 9 d'octubre programant tot un concert amb compositors valencians: Ximo Cano, Dani Picazo, Kiko Berenguer, Joan Vicens i Pep Antón , sense oblidar les nostres arrels amb la música popular valenciana.

-Continuem fent gala d'una gran versatilitat al programar tota una segona part amb peces de Jazz.

Entrega de la Simfonieta, Ximo Cano i Ferran Ferrando

El programa serà el següent:

Potpurrí valencià (popular)

Amanida pegolina (popular)

Simfonieta QMAV (Ximo Cano* )

II PART

Sugerencias (Dani Picazo)

Cuando no estás (Kiko Berenguer )

9 d'octubre blues (Dani Picazo* )

Ti Kanis (Joan Vicens* )

Casual (Pep Antón )

* Estrenes absolutes

L'entrada és GRATUITA

Publicat el 27 de September de 2007 per Ferran Ferrando
#1 enviat el 1 de October de 2007 per Ferran Ferrando

Estem ja a la recta final de l'estrena de la Simfonieta QMAV, tot va començar ja fa al voltant de dos anys quan telefònicament li vaig encarregar en nom del Quintet a Ximo Cano que ens fera una peça per a estrenar-la l'any 2007 en motiu del nostre 15 aniversari.

La comanda va estar en la cua de treball de Ximo, el qual havia d'acabar d'enllestir els treballs que tenia en mà i algunes coses personals pendents. Temps després es posà a buscar idees i treballar-les, cada vegada que tenia un moviment mig acabat m'enviava un mail per tal de que l'escoltàrem i li férem algun comentari.

Recorde quan una nit d'estiu el QMAV després d'un assaig al Verger allà les dotze de la nit amb el Mac de Ximo Tur escoltàrem tota l'obra sencera, evidentment ens enfrontavem a una peça extensa (quatre moviments) plena de detalls i motius entrellaçats que ens obliga més que mai a ser un grup molt cohessionat musical i tècnicament.

Posteriorment en setembre vaig viatjar a La Nucia a arreplegar la "comanda" i aclarir comptes, ahí està la foto en la que es veu com Ximo i jo intercanviem "papers".

Ara el treball del compositor ja havia acabat, ens tocava a nosaltres llegir la peça i treballar-la.

Ha passat un any del lliurament i ja la podem tocar en públic; per ara només s'ha tocat en audicions internes davant de professors del prestigi de Thomas Horch el qual no parava d'elogiar l'obra i intentar fer-se amb ella, però és evident que fins no s'estrene i sense el permís de l'autor l'obra no eixirà del nostre cercle.

El proper diumenge més.

#2 enviat el 8 de October de 2007 per Maite

Plasssh, plassshhh!!!!

És una forma de continuar aplaudint en el concert d'anit. La meua felicitació a tots! Comentaris: la sinfonieta QMAV, difícil, però la vau interpretar sense cap problema, no em vaig enterar quasi del final,em va paréixer tal i com el presentador (que li agrada l'escenari eh?) va explicar, moments divertida, atrevida, diabòlica, i sensual.

Però és precís dir, que em va agradar més la segona part, pense que incorporar a membres del jazz i fer l'espectacle que ens vau brindar, enriqueix molt la trajectòria musical del quintet, és una altra vessant que hauríeu, si es pot, fer en més concerts.

I per últim, l'obra "Casual" de Pep Antón, què xula, s'apega el tema, eh??.

Bò, reitere la meua enhorabona a tots els que ens vau fer passar una bona nit, i animar-vos a que feu 15 anys més!!!!!!!

#3 enviat el 8 de October de 2007 per Pep Anton

La meua mes sincera enhorabona als companys del Quintet "Al Vent" i comvidats

#4 enviat el 17 de December de 2007 per Ximo Cano

D'entrada, enhorabona, QMAV.

No podia faltar al concert d'estrena de la SIMFONIETA QMAV. Per molts motius, entre els quals que es fera al meu poble i la immensa curiositat de saber com sonava de debò.

La interpretació del QMAV no em va decebre en absolut. Més bé al contrari. Els nervis de l'estrena (inevitables) es van vore desplaçats immediatament pel plaer d'escoltar el QMAV. El quart d'hora de música de la simfonieta se'm va fer curt. Vaig disfrutar. I vaig disfrutar amb la resta de composicions i amb la incursió jazzística del quintet. Finalment vull fer una menció als arranjaments del Ferran. D.P.M.

Enhorabona una vegada més

Ximo Cano

Envia el teu comentari!