Skip to main content.

 

Navigation: Inici > discografia > aprendre

Aprendre

Aprendre és un disc impulsat per Pasqual Salort i Pep Aguilar, Tocant i Rodant, per el seu 25é aniversari. El QMAV ha col·laborat en la gravació d'una part significativa d'ell. A continuació reproduïm el text de presentació que es pot llegir al mateix CD:

Després de 25 anys alguna cosa hem aprés. Aquest és el primer projecte discogràfic de Tocant i Rodant. Un projecte que per damunt de tot vol deixar testimoni del recorregut d'aquests anys fomentant la creació de nou repertori cambrístic.

Sentim la responsabilitat, però alhora la il·lusió de presentar un treball del qual no hi han precedents en l’àmbit de la música valenciana per a dolçaina. Des que vam nàixer l’any 97, primer com a trio, i posteriorment com a duo, hem mantingut sempre el compromís de mirar cap avant apostant per la creació de nou repertori en cada aniversari. Els encàrrecs a compositors valencians ha estat una constant en cada aniversari i el moment d’enregistrar-lo i difondre’l no podia esperar més.

Aprendre vol expressar el valor de sentir que no sabem mai prou, que sempre resten noves sendes per a recórrer i que sense deixar el llegat dels nostres avantpassats és possible créixer i ramificar l’arbre de la vida tant com ens permeta el desig i la curiosistat per descobrir. Vol també fer un mena de reivindicació del duo tradicional: el tabal i la dolçaina. La parella inseparable que exercia l’ofici en el passat, de festa en festa, de poble en poble, i que de tant en tant acceptava gustosament, i a cappella, el repte de la situació de concert.

Nosaltres en aquesta ocasió ens hem unit als músic de vent-metall del Quintet de Metalls Al Vent, qui magistralment ha acceptat el compromís d’aquesta producció artística compartida. Hi trobareu, per tant, una certa homogeneitat tímbrica amb obres d’encàrrec i obres premiades al I Concurs de composició per a dolçaina solista i petits ensembles d'El Verger, però també ens aventurem a transitar per terrenys poc convencionals en què establim sinèrgies amb els amics que ens han acompanyat en aquest viatge: és el cas d'Alex Velàzquez al piano, Miquel Álvarez al contrabaix i Raúl García al fiscorn i trompeta.

Aprendre pretén ser, per tant, un recull d'obres singular que contribueix a fer créixer el patrimoni musical valencià i en què es fa valdre la versatilitat del duo tradicional de dolçaina i tabal. De retruc enriqueix el repertori per a les noves generacions d'estudiants i amants dels nostres instruments. Eixir de la zona de comfort i experimentar amn la riquesa del límit és per a nosaltres el nou camí a seguir. Ens hi acompanyes?

portada aprendre
Fitxa Tècnica:
Data:2022
Lloc:Soundkeys Studio, El Verger
Edició Sonora:Marcial Morell
Poema Aprendre amb Pau:Joan T. Jordà i Sanchís
Texts:Pasqual Salort Aguilar
Fotos:Josep Puchol Collado
Disseny:@duplicom_cd
Producció:Tocant i Rodant
Entitats Col·laboradores:Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Federació Valenciana de Dolçainers, Ajuntament del Verger
Programa
  • Aprendre, Fantasia per a dolçaina, tabal, cantants i quintet de metalls, José R. Pascual-Vilaplana
  • Vergerins, per a dolçaina, tabal i quintet de metalls, Miguel Angel Sarrió Nadal
  • Trencadís, per a dolçaina, tabalet i quintet de metalls, David Mesquita Joanes
  • 10 anys de Tocant i Rodant, per a tres dolçaines, metalls i percussió, Ferran Ferrando Doménech
  • Homenatge Tradi-Popular, per a dolçaina, trompeta, piano, baix i percussió, Victor Vallés Fornet
  • Balada per a dolçaina, tabalet i quintet de metalls, Joaquín Gericó Trilla
  • El Petit Heroi, per a dolçaina, percussió i quintet de metalls, Ferran Ferrando Doménech
  • Malaguenya de Barxeta, per a dolçaina, tabal i quintet de metalls, Azael Tormo Muñoz, adaptació de Pasqual Salort
  • Vergel, Tango Argentí per a dolçaina, fiscorn, piano, contrabaix i bateria, Matías López Cabrera
Plantilla: Pasqual Salort (dolçaina), Pep Aguilar (tabal i percussió), Ferran Femenia, Pau Botella, Marc Oltra, Ferran Ferrando, Ximo Tur, Juanjo Martín (quintet de metalls), Alex Velázquez (piano), Miquel Álvarez (baix i contrabaix), Raúl García "Xocolate" (trompeta i fiscorn), Xavi de Bétera (veu tenor), Diana Muñoz (veu contralt)