Skip to main content.

 

Navigation: Inici

CONCERT XXV ANIVERSARI a Pego


El divendres 16 de juny de 2017 anem a realitzar el concert extraordinari del 25è aniversari al pati de la Casa de Cultura de Pego a les 20 h.

Al faristol un bon ramell d'obres que, al llarg del temps, han anat configurant el repertori que més ens caracteritza a més de recordar aquelles que encetaren el camí iniciat en la primavera de 1992 i van cristal·litzar en aquell primer concert. Però no només estarem mosatros, a més a més hem convidat a altres músics del metall que són importants per al grup per haver format part del QMAV en anys anteriors o per haver tocat sovint en la nostra formació, per tant acabarem cada part amb una peça per a grup gran de metalls. La sonoritat a més de potent, engarcida i noble pot arribar a ser màgica.

També hem preparat l'estrena d'una nova peça per a tub de goteig i quartet de metalls: Tubme la vall, configurant una curiosa trilogia de mini-peces junt amb Tubòfil i Tubfeel, totes elles per a la mateixa formació i amb el mateix compositor: Ferran Ferrando.

Els protagonistes seran Ferran Femenia i  Marc Oltra (trompetes), Ximo Tur (trombó), Ferran Ferrando (trompa), Juanjo Martín (tuba) amb els reforços de Joan Lluís Alemany (tuba) , Josep Mengual (trompeta) i Felipe Fuertes (trombó).

A la sala annexa al pati hi haurà des d'uns dies abans, una exposició de cartells d'alguns dels nostres concerts i fotos per al record.

 

Publicat el 7 de de juny de 2017 per QMAV
0 Comentaris

Quintet AlVent, 25 anys

El dia 14 de novembre de 1992 el QMAV va fer la seua presentació en un concert a l'Aula de Cultura de l'extinta Caixa d'Estalvis del Mediterrani a Pego, per tant 2017 és l'any del nostre 25 aniversari i, donada l'efimeritat de la gran majoria de grups de cambra, ens col·loca en una posició de gran veterania dins de l'actual panorama de les formacions menudes de música seriosa.

Aquest any el vam començar amb el II Concurs OndarAlVent amb un gran èxit de participació i a hores d'ara tenim projectes de col·laboració amb els ajuntaments d'Oliva, Pego i Benifairó a banda d'entitats privades com Konzertfreunde, però sens dubte el projecte més ambiciós amb el qual ja estem treballant des de la primavera passada és l'enregistrament del 3r CD el qual estarà conformat íntegrament per obres encarregades per el propi QMAV a artistes del nostre entorn com Javier Santacreu, Ximo Cano, Lolo García, Joan Mont i Víctor Vallès.

En la foto es veu el Quintet de Metalls AlVent del dia 29 de juny de 1995, d'esquerre a dreta tenim a Ferran Ferrando, Juansa Miralles, Joan Lluís Alemany, Ferran Femenia i Ximo Tur, la peça més difícil del programa: La Guerre de Clément Janequin. Actualment a la trompeta es troba Marc Oltra (des de 2004), a la tuba Juanjo Martín (des de 2009)  i al trombó Sergi Miñana (des de 2014)

Publicat el 20 de d\'abril de 2017 per qmav
0 Comentaris

Serenata a Fontilles

El proper dissabte 27 de maig a les 17 h. l'associació cultural alemanya Konzertfreunde Costa Blanca ha organitzat una Serenata a l'aire lliure a un lloc tan especial com és Fontilles tornant a confiar amb el Quintet de Metalls AlVent per donar-li qualitat a l'event. El nom del concert és "Viva España" per la qual cosa al programa figuraran peces com Carmen del francès Georges Bizet, Granada del mexicà A. Lara, Festival María Grever amb peces de l'autora mexicana, però també s'escoltarán peces ibèriques d'arrel com La Virgen de la Macarena de B. Bautista Monterde i La perxelera peça popular valenciana, tot açò amanit amb altres músiques de Beethoven, Mozart, Rossini, Strauss, Offenbach i Elgar.

El preu del concert són 15 € i, a més de la música, tindrem la presència de ballarins de la mà de Rebeca López Alibrando.

Publicat el 19 de d\'abril de 2017 per qmav
0 Comentaris

Premi JO DONA 2017

El dimecres 8 de març es celebrarà el Dia Internacional de la Dona Treballadora i s'aprofitarà per lliurar el Premi JO DONA, un guardó honorífic iniciativa de l'Ajuntament de Pego que ja ha laurejat a figures destacades del món cultural, econòmic, social i esportiu del municipi de Pego. Pepa Estela, Maria Siscar, Mª Josep Siscar Banyuls, Dolores A. Medina, Pepa Oltra, el grup de dones Cabal i Elvira Cambrils han tingut ja este reconeixement en edicions passades.

A la Casa de Cultura de Pego, a les 19:30 h. es farà lliurament del guardó a la esportista Carmen Sala Ferrer, una de les figures més actives i veteranes de l'esport local i una de les corredores de mitja marató més guardonades del panorama nacional.

El QMAV estarà present per donar més relleu a l'acte i tocant peces de compositores com són Pilar Jurado, Eithne Patricia Ni Bhraonaín (Enya), Mª Grever, Mª Teresa Lara i Margarita Lecuona.

Publicat el 4 de de març de 2017 per ferran
0 Comentaris

Concert a Benifairó de la Valldigna

El diumenge 12 de febrer a les 18:30  h. a l'Auditori Municipal de Benifairó de la Valldigna, el QMAV oferirà un concert molt agradable obert a tot el públic benifaironer i voltants. Ja sabem que el mot "agradable" és bastant relatiu, aixina que millor posem el programa:

 

 I Part

1) Obertura de Guillem Tell (Rossini)

2) Rondó (Beethoven)

3) Marxa turca (W. A. Mozart)

4) Carmen Fantasia (Bizet)

 

II Part

1) Potpurrí valencià (popular)

2) La Perxelera (popular)

3) U de Carcaixent (popular)

4) Xàbia (S. Salvà)

5) Tubfeel (F. Ferrando)

6) Una de aventuras (L. S. Alarcón)

 

La primera part està plagada de música clàssica i romàntica molt popular entre melòmans i públic en general. La segona és bastant més original tot i que estem a terres valencianes ja que és música nostra, des del folk fins a peces més actuals sense entrar en música atonal o experimental, i, endemés passem per un dels pasdobles més coneguts dins del repertori fester, el qual està íntegrament basat en música tradicional de Xàbia i Duanes de Mar.

Agraïm a l'ajuntament de Benifairó per donar-mos la oportunitat d'encetar la seua programació musical coincidint amb el nostre primer concert del XXV aniversai del QMAV.

Publicat el 5 de de febrer de 2017 per ferran
0 Comentaris

<<Plana anterior (1) | Plana següent (3)>>