Skip to main content.

 

Navigation: Inici

VIII Premi Jo Dona

Enhorabona primer que res  a Carmen Alemany Bay per el seu merescut guardó honorífic, el Premi Jo Dona que atorga la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Pego i el Grup de Dones Cabal.

L'acte tindrà vàries parts amb lliuraments de diversos premis a xiquets i xiquetes del poble així com lectura de poemes i intervencions de polítics i mantenidors.

En la clausura de l'acte, a més d'alguna altra intervenció, estarem els membres del QMAV amb el tercer concert a la carta que realitzarem al nostre municipi en apenes 10 mesos. 

El format d'aquest concert és fresc, participatiu, dinàmic i d'alguna manera atzarós, ja que el públic tindrà una carta amb 52 peces de diferents estils. Nosaltres anirem tocant a demanda del que la gent vulga sempre que estiga en la carta i no es repetisca. 

 

Publicat el 7 de de març de 2019 per ferran
0 Comentaris

10 anys al FIO de Pedreguer.

Del 28 de setembre fins el 26 d'octubre se celebrarà el XXII Festival Internacional d'orgue de Pedreguer amb un cartell farcit de música dels segles XVII i XVIII principalment.

El Festival l'inaugurem nosaltres coincidint amb el desè aniversari de la nostra presència en aquest esdeveniment on hem tingut el plaer de tocar quatre vegades més, esta vegada amb Josep Vicent Giner a l'orgue Grenzing. També celebrarem el retorn del nostre trombonista Ximo Tur després d'uns anys de pelegrinatge pel món, la qual cosa ens fa molt feliços.

Aquest concert serà el divendres 28 de setembre a les 20:30 h. a l'església de la Santa Creu de Pedreguer. Tots els concerts seran al mateix lloc i la mateixa hora durant els divendres assenyalats.

El contratenor Hugo Bolívar amb el violinista Josep Manresa i l'organista Josep Mª Mas i Bonet seran els protagonistes del concert del dia 5 d'octubre junt a Buxtehude, Purcell, Bach, Händel i Soler.

El tercer concert el 12 d'octubre l'Orquestra de Cambra de la Ribera baix la direcció de Vicent Ferragut abordarà un repertori líric amb la soprano Dolores Lahuerta i Josep Vicent Giner a l'orgue.

Les Mixtures tímbriques per a oboè i orgue seran els protagonistes del concert del 19 d'octubre amb Saskia Roures a l'orgue i Francisco Gil a l'oboè, oboè d'amor i corn anglès.

El Festival tancarà aquesta edició amb la gent de casa, un any més el Cor i Orquestra de la Rectoria participarà en un concert amb Pepi Lloret de soprano, José Martínez de tenor, Carlos López de baríton i Josep Vicent Giner a l'orgue, tots dirigits per Jaume Morell.

Les entrades es poden adquirir anticipadament a la casa de Cultura de Pedreguer o en taquilla el mateix dia en un preu de 15 €. Els abonaments als 5 concerts costen 55 €.

Publicat el 18 de de setembre de 2018 per QMAV
0 Comentaris

Vent-i-5, nou CD del Quintet de Metalls AlVent

Moltes raons ens han dut a realitzar aquest darrer treball discogràfic que serà el tercer publicat, raons que passen per la nostra dilatada trajectòria que supera els 25 anys, també ha passat massa temps des del segon disc, així com la col·lecció de peces d'encàrrec que s'han convertit en un ram de música molt original i inèdita dins del món del metalls. Calia, doncs, publicar-ho.

El tercer CD del Quintet de Metalls AlVent està conformat per els cinc encàrregs fets a compositors del nostre entorn com Javier Santacreu, Ximo Cano, Lolo García, Joan Mont i Víctor Vallés que amb la Toccata, Chorale e ADBEC, Simfonieta QMAV, Anemoi, La rosa dels vents i Quintet nº 5 respectívament, ens han obsequiat amb peces totes del segle XXI amb diverses concepcions estètiques que ténen com a denominador comú el virtuosisme, la originalitat i un innegable gust alhora de composar per al QMAV.

El llançament de Vent-i-5, el nom que li hem posat a aquest àlbum, s'iniciarà amb un format de crowdfunding, és a dir, un finançament col·lectiu a través de l'empresa Verkami, d'aquesta manera esperem involucrar a més públic en la nostra proposta cultural.

Publicat el 19 de de març de 2018 per QMAV
0 Comentaris

Els Estils a Benifairó

Com saber si una obra és culta o lleugera?

I dins d'aquestes dues vessants com saber si és barroca, clàssica o romàntica en la primera? O un blues, una bossa-nova o música pop?

Què passaria si disfressàrem a una persona amb gorguera, perruca, gibons, botes i mussolina? doncs semblaria del segle XVII. I si, en canvi, a la mateixa persona la disfressàrem amb una camisa colorida de mànegues bombatxo, pantalons ajustats de camals amples i una generosa escotamenta disfressàrem a la mateixa persona?, aleshores semblaria un simpàtic brasiler disposat a tocar les maraques a un xiringuito d'Ipanema.

Tot és qüestió de l'estil.

El QMAV farà un viatge amb el temps i les seues estètiques amb l'audició educativa Els Estils que farem a l'Auditori Municipal de Benifairó de la Valldigna el diumenge 10 de desembre a les 18:30 h. Aquesta Audició Educativa està pensada per tota la família i ha tingut molt d'èxit en escoles i auditoris com Oliva, Riola o Gandia. 

 

Publicat el 3 de de desembre de 2017 per QMAV
0 Comentaris

Concerts d'Estiu al castell de Forna

Aquest estiu tornen els concerts al pati d'armes del castell-palau de Forna, és la VI edició. El QMAV encetarà el cicle el proper diumenge 30 de juliol a les 20 h. El 6 d'agost serà el torn del quartet de corda BOBAL i el 13 d'agost clausurarà els concerts el grup de Dénia TUMBATE JAZZ.


La nostra proposta estètica, tot i que el cartell resa allò de "clàssica" per guiar a priori al públic, serà més bé un programa variat i cronològic per no dir directament eclèctic, començant en música barroca i acabant amb peces totalment lleugeres passant per la clàssica, el jazz latino, l'òpera i alguna creació pròpia de difícil classificació. Per concretar tocarem la Sonata Die Bänkelsängerlieder, la Marxa Turka de Mozart, Espanya de Chabrier acabant la primera part amb la Suite Americana d'Enrique Crespo.  Després de descansar un poc els llavis atacarem la 2a part amb Granada d'A. Lara, l'Orfeu als inferns de J. Offenbach, el Danzón de Paquito D'Rivera, Tubme la vall del nostre trompista Ferran Ferrando, tercera peça per a tub de goteig i quartet de metalls. Per acabar interpretarem el Killer Tango  de S. Kompanek i Cinc minuts amb Carmelo Larrea potpurrí d'aquest compositor basc de música lleugera.

L'entrada són 8 € i es poden adquirir al mateix castell moments abans del concert tot i que es recomana adquirir-les anticipadament a l'Ajuntament de l'Atzúbia, tel. 965571358 ja que l'aforament està llimitat a 100 persones aproximadament.

Publicat el 25 de de juliol de 2017 per QMAV
0 Comentaris

<<Plana anterior (0) | Plana següent (2)>>